RAZVOJNI POKRET U PLESU I SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Kroz ciklus od četiri vikend radionice bavimo se osnovama pokreta imenujući, osvještavajući i reintegrirajući osnovne neurološke obrasce kretanja. Radi se o obrascima koji se javljaju u najranijem djetinjstvu i većinu smo ih nesvjesno usvojili već tada, no od vremena kada smo gmizali, puzali, rolali se, dizali i padali prošlo je, za neke od nas, dosta godina često neefikasnog korištenja tijela, sati i sati sjedenja u školskim klupama ili kasnije za kompjutorom ili pak bavljenja tijelom na načine koji zanemaruju činjenicu da je kretanje čovjekova primarna potreba, pozvezana s radoznalošću, zadovoljstvom, upoznavanjem sebe i svijeta, a ne, kako kasnije često biva, nešto što je teško, naporno, ali se mora; povezano s nastojanjem da “promijenim” tijelo, da izgleda bolje, kreće se drugačije.

Kroz ples i igru te svjesno vraćanje pokretima bebe, pokušat ćemo pronaći nove mogućnosti, lakoću i zadovoljstvo kretanja.

Svaki pokret koji “učimo” na satovima plesa ili izvodimo u svakodnevnom životu moguće je razumjeti preko osnovnih neuroloških obrazaca kretanja. Vraćanje njima može biti korisno i zanimljivo svima koji se profesionalno ili rekreativno bave suvremenim plesom ili nekom drugom tjelesnom vještinom te svima koji se u profesionalnom ili privatnom životu bave ili borave s bebama, kako bi im taj boravak postao bogatiji za jedno novo iskustvo i drugačije razumijevanje vlastitog tijela, a time i djeteta i njegovog ponašanja.

Radionica je otvorena za sve. Iskustvenog je tipa pa molimo da ponesete udobnu odjeću za kretanje. Unutar ciklusa svaki je vikend cjelina za sebe te se stoga moguće priključiti bez obzira na sudjelovanje na prethodnim radionicama.

1.    radionica: 18. i 19. siječnja od 12.00 do 15.00 sati
2.    radionica: 8. i 9. ožujka od 12.00 do 15.00 sati
3.    radionica: 5. i 6. travnja od 12.00 do 15.00 sati
4.    radionica 10. i 11. svibnja od 12.00 do 15.00 sati

Zrinka Šimičić Mihanović je plesačica suvremenog plesa; izvođačica, autorica, jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije i plesna pedagoginja.Suosnivačica je Multimedijalne kolibe. Studira na Školi za Body-Mind Centering, u okviru koje je diplomirala smjer IDME (Infant Developmental Movemet Education – Razvojni pokret kod djece).  Završila je drugu godinu edukacije iz psihoterapije kroz pokret i ples u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.