SomaHut


SomaHut je međunarodna platforma usmjerena ka povezivanju te razmjeni informacija i dobrobiti somatskog rada između certificiranih somatskih praktičara, edukatora i umjetnika različitih medija i disciplina, koji u svom radu koriste somatski pristup, te šire zainteresirane javnosti.

Cilj projekta je poticanje stručne suradnje te afirmacija, s jedne strane, univerzalne dostupnosti, a s druge jedinstvenosti somatskog iskustva, kao i specifičnih znanja, metoda i postupka određenih pristupa i škola koji sebe nazivaju somatskima kroz različite medije i discipline. Projekt teži pomicanju granica prakse van okvira isključivo individualnog djelovanja prema suradničkim projektima koji, kao krajnji cilj, imaju osvještavanje pojedinca i zajednice te povećanje kvalitete života kroz umjetnost.

Projekt SomaHut nastao je kao odgovor na potrebe zajednice artikulirane na inicijalnom sastanak Somatske mreže, održane u sklopu festivala Improspekcije2017, koji je okupio umjetnika iz Hrvatske i Slovenije zainteresirane za ovu inicijativu.