Dobra voda

U subotu i nedjelju 17. i 18. listopada, od 12 do 14 sati na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Jabukovac 10, postavit će se dvosatna izvedbena instalacija Dobra voda.

Čine ju zvučna instalacija autora Didiera Doueta, plesna izvedba u koreografiji Zrinke Šimičić Mihanović i u izvedbi Viktorije Bubalo, Zvonimira Kvesića i Arijane Prpić te prostorna instalacija autorice Marine Bauer.

Autorica koncepta je Zrinka Šimičić Mihanović, a instalacija se ostvaruje u produkciji Multimedijale kolibe u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti.

Dobra voda je treća epizoda u seriji izvedbenih susreta Što nastaje? koja se bavi istraživanjem pokreta kao temelja našeg spoznavanja svijeta te uspostavljanja odnosa, međusobne povezanosti i povezanosti s okolišem čiji smo dio. Serija nastaje i redefinira se kroz susret različitih medija, autorskih poetika, kao i kroz susret izvođača i gledatelja, otvarajući prostor između sudionika, prostor između događaja, prostor slušanja, oklijevanja i mogućnosti. Prva epizoda serije izvedbeni je susret Što nastaje? (Antisezona / MSU, Zagreb, svibanj 2019.), a druga izvedbena instalacija Izvedba koja se dira (Nastavnički odsjek ALU, Zagreb, rujan 2019.). Obje epizode realizirane su kroz suradnju plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović i vizualne umjetnice Marine Bauer. Dobra voda njihov je nastavak, kojem se pridružio i francuski glazbenik Didier Douet.

koncept i koreografija: Zrinka Šimičić Mihanović
prostorna instalacija: Marina Bauer
zvučna instalacija: Didier Douet
ples: Viktoria Bubalo, Zvonimir Kvesić, Ariana Prpić
oblikovanje papira: Jelena Kovačev i studenti/ce ALU, prema motivu Marine Bauer
odabir tekstova i dramaturška podrška: Dubravko Mihanović
produkcija: Multimedijalna koliba u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu
fotograf: Jasenko Rasol
grafičko oblikovanje: Deseto selo

Projekt su podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb.

Hvala Igoru Čabraji, Snježani Ban, Nastavničkom odsjeku ALU Zagreb, Nataši Markovinović, Dinu Tomašu-Brazzoduru, Ivanu Marušiću – Klifu, Radioteatru, i svima su čija pomoć i podrška omogućili nastanak ovog rada.