CIKLUS RADIONICA ISKUSTVENE ANATOMIJE KROZ BMC® PRISTUP

Kroz pokret, dodir, glas, vizualizaciju i anatomske prikaze produbljivat ćemo znanje o pojedinim tjelesnim sustavima (koštanom, mišićnom, sustavu organa, tekućina i dr.) s ciljem dubljeg uranjanja u iskustvo vlastitog tijela, njegovog funkcionalnijeg pokretanja i oslobađanja kreativnog potencijala koji ono nosi.

Body-Mind Centering® je somatska tehnika koju je razvila Bonnie Bainbridge Cohen. Riječ je o integrativnom pristupu tijelu i pokretu koji, kroz iskustveno proučavanje anatomskih, fizioloških, psihofizičkih i razvojnih principa, koristeći pokret, dodir, glas i svijesnost, otvara put većoj prisutnosti i lakoći u bivanju kao i u kretanju.

Radionice su otvorene za sve zainteresirane, bez obzira na dosadašnje znanje i iskustvo. Vodi ih Zrinka Šimičić Mihanović, plesačica suvremenog plesa (izvođačica, autorica, jedna od organizatorica festivala improvizacije Improspekcije i plesna pedagoginja). Na Školi za Body-Mind Centering® Zrinka je diplomirala smjer IDME (Infant Developmental Movemet Education – Razvojni pokret kod djece) i SME (Somatic Movement Education ). Završila je dvije godine edukacije iz psihoterapije kroz pokret i ples u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Suosnivačica je umjetničke organizacije Multimedijala koliba.

Cijena: 250 kuna (za članove Hipp-a, studente i nezaposlene 220 kuna)
Cijena za jedan dan: 180 (za članove Hipp-a, studente i nezaposlene 150 kuna)