Pokret Mislim Okret

autorice i izvođačice: Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović, Zrinka Užbinec

produkcija: Improspekcije2013 
fotograf: Jasenko Rasol

„Zanima nas ono u pozadini plesa, svjesno i nesvjesno, ono što uvjetuje donošenje određene koreografske kao i izvođačke odluke. Bavimo se mišlju kao pokretom i pokretom tijela kao posljedicom misli. Pokušavamo artikulirati misli; izgovoriti ih i istovremeno osvijestiti na koji način one motiviraju, zaustavljaju i mijenjaju tijek kretanja. Plesača to stavlja pred izazov, a gledatelja? Pred zbrku značenja naoko nepovezanih pokreta ili mu pak nudi novi ključ za čitanje i razumijevanje plesa?"

iz kritika: 

Pokret Mislim Okret je i igra s ozbiljnim ishodom... Unutar same sebe, /predstava/ je sasvim razumljiva i iskreno organizirana plesna radionica za publiku i plesač(ic)e... izuzetno simpatičan i samorazumljiv način kako u izvedbenoj situaciji komuniciraju tri različita pogleda na ples i izvedbu.”

Igor Ružić: Izvedba kao simultani prijevod http://www.tportal.hr/kultura/kazaliste/299298/Izvedba-kao-simultani-prijevod.html

 

”Radi se o jednostavnom, ali vrlo plodnom pitanju: kako posredovati refleksiju o pokretu, ali i o kontekstu, okolini, mirisu, boji, osjetu na koži, o svemu onome što plesač opaža dok se kreće na licu mjesta, upravo u trenutku dok se sve to događa. Razmišljati o tome što je to što misliš, ili opažaš, proces je koji zahtijeva posebnu koncentraciju, i uvijek je vremenski izmješten – izuzetno je teško, ako ne i nemoguće postići simultanost. ...uzbudljivo je promatrati tu borbu sa tijelom i kognitivnim procesima. Pokret Mislim Okret ima i veliki edukativni potencijal, jer razbija tu monolitnost plesačkog tijela u odnosu na publiku i otvara se prema publici u smislu pokušaja razotkrivanja unutarnjih procesa.”

Una Bauer 
http://www.plesnascena.hr/index.php?p=article&id=1594 produkcija: Improspekcije2013

 

 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_10.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_9.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_8.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_5.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_4.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_3.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_2.jpg
   
 • pmo_19.4.16._foto_jasenko_rasol_1.jpg
   
Email facebook twitter