Interdisciplinarne kreativne radionice za djecu

Kako određeni materijal možemo oblikovati (ili kako on oblikuje naše kretanje), kako ga možemo pokrenuti (ili kako se on kreće) te kako ga možemo ozvučiti (ili kako on zvuči) pitanja su od kojih krećemo, baveći se određenom temom kroz likovnost, pokret i zvuk. Prenošenje tema i materijala iz jednog medija u drugi otvara niz novih mogućnosti, širi granice svakog od medija te djeci nudi poveznicu između elemenata stvarnosti koja ih okružuje. Kroz improvizaciju i interdisciplinarni pristup temama, podržavamo individualnost svakog polaznika, razvijajući istovremeno osjećaj za kolektivni kreativni rad.

KREATIVNA SRIJEDA U KOLIBI

od 17.00 do 18.00 sati predškolski uzrast (od 4 do 7 godina)
od 18.00 do 19.00 sati osnovnoškolski uzrast (od 1. do 4. razreda)

Cijena: 150 kn mjesečno

Radeći naizmjenično u mediju likovnog oblikovanja, pokreta i zvuka, polaznici će razvijati za svaki medij specifična znanja i vještine, ali i svijest o poveznosti različitih grana umjetnosti. Način rada potiče individualnu kreativnost svakog polaznika razvijajući istovremeno vještine međusobnog slušanja, gledanja i rada u grupi. 

Prijavi se

DRVO MI PRIČA
7. 6. 2014.
Pozvali smo roditelje da s djecom provedu subotnje prijepodne u prirodi i parku, ovaj put promatranom iz pomalo drugačije perspektive. Travnate površine, stabla i dječje igralište Rokovog perivoja ponudili su nam okvir unutar kojeg smo poznate elemente počeli  promatrati drugim očima. Stabla su skrivala priče koje smo zajednički otkrivali, pozvala  nas na istraživanje, kretanje, maštanje; trava, povjetarac, sunčeve zrake postali su nam inspiracija za pokret i ples, a ostali sudionici radionice partneri u rješavanju zadataka, suigrači i publika... 

LINIJICA LINIJA
7. i 14. 5. 2014. 
Bavili smo se jednim od osnovnih likovnih elemenata – LINIJOM; kako ona postoji i što sve može stvoriti na papiru i u prostoru te kako se prevodi u medij tijela, pokreta i zvuka.

(NE)VIDLJIVI GRADOVI
15. 3. 2014. 
Inspirirani nevidljivim gradovima Itala Calvina s likovnom umjetnicom Tonkom Maleković istraživali smo kakvi su to gradovi, gdje se nalaze, kako nastaju, tko ih nastanjuje... Kroz kreativnu igru i likovno oblikovanje gradovi iz mašte materijalizirali su se i stopili u jedan zajednički, sve vidljiviji grad. Prazna soba postala je pozornica, postament, poligon; stare boce i ambalaže neobične instalacije, zgrade/gradovi... Rasli smo gradeći i smanjivali se kako bismo ušli u "gradove"; gradili pogledom, komponiranjem, pričom, crtežima i škaricama; osvajali nevidljive ulice, parkove i igrališta igrom i rasplesanim pokretima...

OD BALONA DO SLONA
1. i 8. 2. 2014. 
Od balona i šarenih najlona izrađivali smo mobilne strukture, nalik meduzama, lutkama ili pak bićima iz mašte koje smo potom animirali i rasplesali kroz prostor.  

Voditelji:
Tonka Maleković (likovna umjetnica)
Zrinka Šimičić Mihanović (plesna umjetnica)
Dino Brazzoduro (glazbenik)
Srđan Nogić (inženjer zvuka)

 

 

radionice_djeca.jpg

Email facebook twitter