RADIONICA METTA I MINDFULNESS MEDITACIJE

Meditacijske prakse “Metta” (dobrohotna ljubav) i “Mindfulness” (pomnost), koje vuku korijene iz Buddhinog učenja (Vipassana), rašireno su prihvaćene u znanstvenim krugovima te se, primjerice, već dugi niz godina upražnjavaju u MBSR klinikama (Mindfulness Based Stress Reduction) i posve su pragmatično usmjerene na oslobađanj e od svekolike ljudske patnje.

U meditacijskoj praksi “Metta” razvijamo osjećanje dobrohotne ljubavi za sebe i druge dok u meditaciji “Mindfulness” učimo kako se nositi s uvijek mijenjajućim senzacijama, mislima i emocijama na način koji nas vodi smislenom i radosnom životu.

Nakon konkretnih uputa i uvodne riječi o tim dvjema po svemu izuzetnim i komplementarnim meditacijskim praksama, slijedit će niz meditacija koje će se izmjenjivati s pitanjima/odgovorima.

O voditelju:
Mislav Brečić, rođen 1970. u Zagrebu, kazališni i radiodramski redatelj, trenutno zaposlen na HRT-u kao redatelj radio drama. Meditacijom se susreće 1996. no duboki interes na teorijskoj i praktičnoj razini započinje 2003. Od tada biva na mnogim povlačenjima Vipassana i Zen istočnjačkih i zapadnih majstora, slijedeći upute usredotočene na razvoj pomnosti i dobrohotne ljubavi (Mindfulness i Metta meditacija). Ima strast predati informaciju, upravo onu za koju drži da mu je samom pomogla na putu kroz život, a u tome ga podržava njegov učitelj, malezijski budistički redovnik i poznati Vipassana majstor Bhante Sujiva.

Radionica je besplatna. Broj mjesta je ograničen te vas stoga molimo da svoj dolazak unaprijed prijavite na email info@multimedijalnakoliba.hr te da nas u slučaju odustanka pravovremeno obavijestite. Hvala!

Svi koji žele produbiti meditacijsko iskustvo i zaroniti u razumijevanje središnjeg Buddhinog nauka Vipassane iz perspektive koja je lišena religijske obojenosti, nakon odslušane radionice pozvani su pridružiti se zajedničkim meditacijama, svakog petka, od 18.00 do 19.30 sati.