O nama


Multimedijalna koliba je umjetnička organizacija koja okuplja autore iz raznorodnih umjetničkih djelatnosti – suvremenog plesa, oblikovanja zvuka i radiofonije, likovnosti, kazališta, književnosti… – s ciljem stvaranja zajedničkih projekata te poticanja intermedijalne i interdisciplinarne suradnje u području suvremenog plesa/improvizacije, radiofonijskog teatra te somatike kao pristupa tijelu i pokretu, ali i širem društveno-političkom djelovanju kroz umjetnost.

Osnovale su je plesna umjetnica Zrinka Šimičić Mihanović te dramaturginja i radiofoničarka Pavlica Bajsić, s ciljem provođenja programa koji suvremeni ples i kazalište stavljaju u neposredniji dijalog sa svakodnevnim. Od svog osnutka Multimedijalna koliba provodi nekoliko višegodišnjih projekata, kontinuirano radi na produkciji i distribuciji predstava suvremenog plesa i kazališta te na promicanju somatskog pristupa tijelu i pokretu.

Vrijednosti koje organizacija promiče su inkluzivnosti i nehijerarhičnosti u pristupu suvremenom plesu i kazalištu. Njezini programi promiču novo razumijevanje uloge umjetnosti i njezinog potencijala za društvenu promjenu kroz aktivnu participaciju i osobno iskustvo te su namijenjeni širokom krugu korisnika.