Radionica Metta i Mindfulness meditacije

28. i 29. ožujka 2015. u Multimedijalnoj kolibi, Buconjićeva 39

IMG_1748.JPG

Meditacijske prakse "Metta" (dobrohotna ljubav) i "Mindfulness" (pomnost), koje vuku korijene iz Buddhinog učenja (Vipassana), rašireno su prihvaćene u znanstvenim krugovima te se, primjerice, već dugi niz godina upražnjavaju u MBSR klinikama (Mindfulness Based Stress Reduction) i posve su pragmatično usmjerene na oslobađanj e od svekolike ljudske patnje.

U meditacijskoj praksi "Metta" razvijamo osjećanje dobrohotne ljubavi za sebe i druge dok u meditaciji "Mindfulness" učimo kako se nositi s uvijek mijenjajućim senzacijama, mislima i emocijama na način koji nas vodi smislenom i radosnom životu.

Nakon konkretnih uputa i uvodne riječi o tim dvjema po svemu izuzetnim i komplementarnim meditacijskim praksama, slijedit će niz meditacija koje će se izmjenjivati s pitanjima/odgovorima.

O voditelju:
Mislav Brečić, rođen 1970. u Zagrebu, kazališni i radiodramski redatelj, trenutno zaposlen na HRT-u kao redatelj radio drama. Meditacijom se susreće 1996. no duboki interes na teorijskoj i praktičnoj razini započinje 2003. Od tada biva na mnogim povlačenjima Vipassana i Zen istočnjačkih i zapadnih majstora, slijedeći upute usredotočene na razvoj pomnosti i dobrohotne ljubavi (Mindfulness i Metta meditacija). Ima strast predati informaciju, upravo onu za koju drži da mu je samom pomogla na putu kroz život, a u tome ga podržava njegov učitelj, malezijski budistički redovnik i poznati Vipassana majstor Bhante Sujiva.

Radionica je besplatna. Broj mjesta je ograničen te vas stoga molimo da svoj dolazak unaprijed prijavite na email info@multimedijalnakoliba.hr te da nas u slučaju odustanka pravovremeno obavijestite. Hvala!

Svi koji žele produbiti meditacijsko iskustvo i zaroniti u razumijevanje središnjeg Buddhinog nauka Vipassane iz perspektive koja je lišena religijske obojenosti, nakon odslušane radionice pozvani su pridružiti se zajedničkim meditacijama, svakog petka, od 18.00 do 19.30 sati.

Email facebook twitter