JA PA TI PA MI: EPIZODA STRANCI 25. STUDENOG U 19.00 SATI U KAZALIŠTU DUBRAVA U SKLOPU MANIFESTACIJE NOĆ KAZALIŠTA!

Ja pa ti pa mi je serija interaktivnih, interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu predškolskog i ranijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Epizoda Stranci poziva na (raz)govor o samoći i prijateljstvu, komunikaciji i nesporazumima, o suživotu kroz prihvaćanje drugog i drugačijeg, uviđanje svojih i tuđih vrlina te bogatstva koje svatko od nas donosi zajednici sa svime što jest i s umijećima koje posjeduje.

”Na živi sređenim životom. Njena je odjeća uredna i opeglana, nokti čisti i podrezani, a uvojci ne strše tek tako. Kad hoda, Na poskakuje pravilno, a kad bi imala brk, taj bi bio brižno očešljan. I prostor kojim se kreće odaje sličan sklad – sve je tu nekako posloženo, pod pravim kutevima, drži se do reda, brine o stvarima. Obrisi njenog svijeta jasni su, a granice čvrste. I mrak u kojem Na spava spokojan je, snovi ne donose iznenađenja. I tako bi bilo do tko zna kad, da se nije pojavila La. Došla je, čini se, izdaleka, noseći tek vreću koja šušti i bruji, zvecka i lupa. Na je uznemirena i isprva ne prihvaća došljakinju, ali nešto je privlačno u njoj, nešto prašnjavo i morsko, nešto sunčano i bučno, nešto drugačije… ”

autorica koncepta:
Zrinka Šimičić Mihanović
izvođačice, autorice glazbe i plesa:
Lana Juranić (fagot) i Nastasja Štefanić (ples)
suradnica za vizualno oblikovanje:
Tonka Maleković
dramaturški suradnik:
Dubravko Mihanović
izvršna producentica:
Vera Pfaff
produkcija:
Multimedijalna koliba 2016.

Projekt Ja pa ti pa mi realiziran je uz podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. Rad Multimedijalne kolibe podržava Zaklada Kultura nova.

Multimedijalna koliba s programima namijenjenima djeci i mladima dio je platforme Kliker.