DRVO KOJE JE PJEVALO

Drvo koje je pjevalo_foto Marija Kamber.JPG

Režija: Hrvoje Korbar

Dramaturgija i autorski tekst: Nina Bajsić

Izvode: Jasmina Bojić, Stanislav Kovačić i Marija Šegvić 

Likovno oblikovanje: Mara Bajsić

Premijera: 20.11.2018. , 18h, Kazalište Mala scena (u sklopu PLANA ZA BIJEG, 5. ciklus)

Drvo koje je pjevalo predstava je o Violini i Violončelu, prijateljstvu čovjeka i instrumenta, klasičnog i inovativnog, starog i novog, kao i slobode i odgovornosti koju glazba donosi.

Protagonisti predstave su Majstor - graditelj instrumenata i sami instrumenti - Violina i Violončelo. Na njihovom putu pratimo ih od samih početaka. Priča započinje u šumi, Majstorovom potragom za materijalom od kojega će izraditi instrumente, nastavlja se u radionici u kojoj majstor izrađuje i odgaja instrumente, a onda ih odnosi na njihova životna putovanja, koncertne podije i potrage za novim zvukom.

Temeljeno na iskustvima istraživanja u domeni radiofonije mladog autorskog tima, djeci ćemo pokušati priču o dva instrumenta ispričati prvenstveno zvukom, glazbom, glumačkom igrom i autorskim tekstom, pokušavajući u isto vrijeme pokrenuti maštu izvođača i dječje publike, i upozoravajući  djecu na vještinu slušanja, koja se u vrijeme uspona vizualnih komunikacija čini pomalo zaboravljenom. Slušati se može uvijek i svugdje, gradska vreva i šumska tišina mogu nam biti jednako zanimljive i inspirativne, a upravo nam medij zvuka omogućava da putujemo oko svijeta i u istovremeno uživamo u sigurnosti vlastite sobe. Ukazati djeci na svijet zvuka i na svijet glazbe, na prostore njihovog preklapanja i njihovog razilaženja, i učiniti ih aktivnim sudionicima tog svijeta.

Autorski tim je sastavljen od profesionalaca na svom polju svih navedenih umjetnosti te svatko pojedinačno doprinosi iskustvima svog zanimanja i udjelom u stvaranju ovog projekta koji, baš kao i ostali naslovi radiofonijskog teatra na kazališnoj sceni, ukazuju na bitnost zapostavljene kulture slušanja.


http://www.mala-scena.hr/home/ulaznice/uvjeti-placanja.aspx
Email facebook twitter