1. BLOK ANTISEZONE 19: CRUEL, CRUEL NATURE

ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni novi je format za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu, kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

ANTISEZONA 19 odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom, sve u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Prvi blok je otvaranje projekta i donosi reprizu dvaju predstava nagrađenih Nagradom hrvatskog glumišta  Ms. Fox invited Ms. Cat for tea…. umjetničke skupine Kik Melone i Tamo vani i ovdje unutra, Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer, kao i predstavu cruel, cruel nature Zrinke Šimičić Mihanović te kratki rad Lemia IMRC plesnog kolektiva.

Kao dodani program donosimo inovativni format Bliski susreti plesne vrste, u kojemu će publika upoznati umjetnice kroz neformalne i duhovite improvizacijske dijaloge.

Drugi blok donosi premijeru skupine Kik Melone Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostaloga, treći blok premijeru Dupla pozivnica IMRC plesnog kolektiva, zatim slijedi festival Improspekcije i na kraju godine premijera Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad.  Tijekom cijele ANTISEZONE 19 u programu su radovi u nastajanju Što nastaje? Zrinke Šimičić Mihanović i istraživanje Koliko smo spremni…? IMRC plesnog kolektiva.

Kako bi se publika osjetila dio ovog programa i ključnim dijelom plesne zajednice, uz predstave odvijati će se moderirani razgovori i popratni sadržaji pod nazivom Hangover sesije kroz koje će se publika moći upoznati s metodama koje su oblikovale predstave.

Važno je naglasiti da je ovo suradnički projekt samo-organizacije i samo-kuriranja koji ove autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja pa je ANTISEZONA 19 zamišljena je kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni te kontinuiteta susreta različitih plesnih poetika, izvedbenih inicijativa, umjetnika  i publike.

Program je ostvaren kroz umjetničke organizacije i inicijative Četveroruka, Kik Melone, IMRC plesni kolektiv, Multimedijalna koliba, Improspekcije, financiran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Radujemo se Vašem dolasku!

27.03.2019. 
19.00 sati, Bliski susreti plesne vrste 
20.00 sati, Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late Late Afternoon Last Summer, Kik Melone

29.03.2019.  
19.00 sati, Bliski susreti plesne vrste 
20.00 sati, Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka 

30. 03. 2019. 
14.00 -18.00 sati, prostor stalnog postava, Koliko smo spremni…? 
20.00 satii, LEMIA, IMRC plesni kolektiv 
20.30 sati, cruel, cruel nature, Multimedijalna koliba 

tim Antisezone 19
Ana Kreitmeyer
Silvia Marchig / Kik Melone
Sonja Pregrad / Četveroruka
Iva Nerina Sibila / IMRC – Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta
Zrinka Šimičić Mihanović / Multimedijalna koliba 

0989306509

Pratite nas na :
https://www.facebook.com/antisezona19
https://www.instagram.com/antisezona19/